sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Long time no see

Jaahas. Viime kerrasta ois 2 kuukautta aikaa, et vois tätä välillä vaikka vähän päivittääkin. Jatkan nyt loogisesti siitä mihin viime kerralla jäin.

Kaikesta hehkutuksesta ja odotuksesta ja sormien ristimisistä huolimatta se fuckin' volcano pilasi Lotan matkan. Mälsättää vieläkin, enkä jaksa nyt tuhlata energiaani kiroilemalla sitä sen enempää. Sitä kiroiltiin kyllä, enkä varmaan ollut ainut... No can do. Jos on asioita, jolle ei mitään voi, niin toi tulivuoren purkautuminen on kyllä yks niistä.

Huhtikuu meni sitten vappua lukuunottamatta ihan vaan hengaillessa. Meillä ei ollu simaa eikä munkkeja, mutta hyvät bileet oli kyl. Vähän tuli tietty Porin vappua ikävä, ja haalareita, ja humanisteja! Tunne oli silti molemminpuolinen, ainakin niistä puheluista päätellen mitä sieltä Porin vappuhulinoiden keskeltä soiteltiin:D Ens vuonna sitten taas.

Toukokuu olikin sitten yhtä hässäkkää. Suurin osa kursseista loppui siinä puolvälissä, mikä tietenkin tarkoitti myös deadlineja. Koulujuttujen lisäksi Tuulikki tuli viikoksi Prahailemaan! Oli tosi kiva, että Tuulikki pääs käymään:) Tuulikin lähdön jälkeen Sakke tuli vielä vikaa kertaa käymään. Ei siin sit mittään, molempien kanssa käytiin eläintarhassa, juotiin vähän olusia ja nukuttiin samassa sängyssä... Where's the difference? Hmm. Mut mahtia oli, mun pienestä ressaamisesta huolimatta. (sori muuten siit)

Toukokuun lopulla lähdettiin käymään Amsterdamissa Satun, Jontun ja Mikon kanssa. Oli vähän hintava, mut rento reissu. Sanneki tuli käymään, ja mentiin sitten Sannen ja sen parin kaverin kanssa Damin yöhön. Sanne ei voinut töiden takia olla Damissa kuin yhden yön, mutta kuitenkin. Mukavaa oli! Vuokrattiin pyörät kolmeksi päiväksi ja fillaroitiin siinä sitten pari päivää. Tuhosin myös pari sivupeiliä..Toinen oli poliisiauto, mut kait ne sit on tottunut ku naureskeli vaan. Ups.

Helmikuulla en käyny Damissa lainkaan, joten oli ihan kiva nähdä sekin sitten. Hollanti on yks mun lempparimaa, se on niin symppis ja kiva, eikä pääkaupunkikaa sit tuottanu pettymystä. Dami on kallis, mutta tosi kiva kaupunki. Perus turistikohteet käytiin läpi, mut muuten matka meni ihan vaan hengaillessa. Prahassa satoi koko toukokuun, mutta Damissa oli sitten jo vähän kesäisempi meininki, mikä oli tietty oikein mukavaa. Oli vähän ankee palata takasin, kun Damissa oli reilusti joku 20 astetta ja Prahassa sää oli ihan niinku lokakuussa. Sittemmin noi säätkin on täällä vähän parantunu. Toukokuulla lähdettiin Satun kanssa myös yhdeksi päiväksi Kutna Horaan, kun koulu järjesti sinne semmosen yhden päivän reissun. Oli kiva reissu, ja kaiken lisäksi ilmanen. Siel on semmonen creepy luukappeli, mutta ihan mielenkiintoinen. Kutna Horaki on jonkintasoinen turistimesta, mutta niin rauhallinen Prahaan verrattuna! Se oli ehkä parasta koko reissussa. Ah, rauhaa ja hiljaisuutta tälle landespedelle kiitti!

Kesäkuun alku on mennyt viimesten koulujuttujen ja läksäreiden parissa. Saatiin myös uus kämppis, kun Sanni muutti nyt vikaks kuukaudeks meille! Mein ruotsalainen kaveri Daniel tuli kanssa muutamaksi päiväksi kyläilemään, mikä oli ihan piristävää. Muuten päivät menee ihan vaa lomaillessa, mikä on ajoittain kyllä vähän tylsääkin.. Oon ollu viimeks kesälomalla joskus 14-vuotiaana, että kaipa tää ihan sallittua on. Enkä mä valita, mikäs tässä ollessa. Voishan sitä tosin Suomessakin lomailla, mut nautitaan nyt tästä Prahasta..vielä kun voi. Isukki ja lisko-sisko tulee vielä käymään, ja vie samalla mun tavaroita sinne Suomen suuntaan. Kiva juttu, kumpainenkin.

On vähän haikeet fiilikset ollut ajoittain, kun ihmisiä lähtee ja sit tajuaa, että tää Praha-aika alkaa olla lopuillaan. Onhan se nyt vähän outoo. Tai kummallisinta tässä kai on se, että eihän tätä aikaa koskaan, never ever ikinäkään saa takaisin. Kaikkia tyyppejä ei koskaan saa samaa aikaa, samaan paikkaan paikalle. Ei sitä oikein tajuakaan.. Onneks meillä on kuitenkin tämmöinen suomi-tyttöjen tehokas tiimi täällä! Tosin, Satu lähtee vähän aikasemmin, ja Hilkka jää vielä hetkeksi, mutta me tullaan sitten Sannin ja Katrin kanssa samaa matkaa kotio. Lähdetään reilille 17.7, ja matkustetaan siitä sitten pari viikkoa Suomeen. Nice. Keksittiin reili-laulukin eilen, kun aloteltiin vähän juhannusta....

Jep, Juhannus. Pitäis olla meren keskellä saaressa varmaan, mut vietetään nyt sitten kaupunkijuhannusta. Eilen tosiaan aloteltiin, sillai kevyesti. Kierreltii vähä baareja ja päädyttiin Blind eyehin , jossa päästii tanssii tangooki ku the boss laitto Satumaa-tangon taas soimaan. Keksin muuten sit semmose dancemoven nimeltään talonrakennus, että se on sit mun patentoima jos joku rupee väittää jotai muuta. Katri oli ihan häkeltyny siit et keksin sen ihan ite, ja nyt se on ihan varma että siit tulee joku Macarenan veroinen hitti.... Mä en ois ihan niin varma, mut kiva että on luottoo ainaki!

Ihan hyvä jussi me saadaan, huomattiin että tossa keskustassa on jotkut ilmaset festarit, missä esiintyy mm. the Cinematics. Ihan jees, näitä Prahan ilmaisfestejä lukuunottamatta jää nää festaroinnit varmaan vähän väliin tänä kesänä. Tääl on kyl se kiva juttu, et tyyliin joka viikonloppu on jotkut pienet festit jossain. Ja sit voi ite pitää omia festejä, kuten me tehtiin Satun kanssa tossa viime viikolla. Oli ihan mahtava ilta, joka päätty sit johonki ihmeellisee pikku-pubii, jossa oli joku 10 tsekkii meidän lisäks. Laulettii sit jukeboxista niiden kans karaokee, tanssittii pöydillä ja syötii mokkapaloja, joita ne omistajat asiakkailleen tarjoili. Meille kävi muuten vähän randomisti, kun yks aamu tultiin baarista. Oltiin siin ratikassa, ja sit siihen samaan ratikkaan astu semmonen työmies, jonka kans olin sit pari päivää aikasemmin laulanu Greasen megamixin karaokes...:D No, vaihdettii siit sit kuulumisia enkulla ja tsekillä, tyyppi lähti töihin ja me nukkumaan.

AI NIIN! Saatiin uus kämppis kun Sanni muutti meille! Meidän yhteiselo on sujunut oikein mukavasti, tänäänkin tehtiin yhdessä soijarouhe-lasagnee. Oli om nom nom. Katriki tykkäs.

Ei kai täs sit muuta. Mää meen koht nukkumaan, et ois freesinä huomenna sitten. Ikävä on, mut siis, kaikki hyvin. Pus!


// Sorry that I've been so quiet lately. This spring, and especially may was so busy! Tuulikki came to visit me, and Sakke as well. Those visists were nice of course, but I guess I was quite stressful during those times. In the end of may we went to Amsterdam as well, for five days. It was nice, of course. I think I can trust,that Holland treats me well every time I visit there... Lotta couldn't come to Prague because of the volcano, but I will visit her in Holland for sure! Ha. Sanne came to Amsterdam as well, for a one night. It's always super, of course:) We rented bicycles as well for 3 days, and I can say, that it's pretty easy way to go around in Amsterdam. Despite the fact, that you should be quite careful with those sidemirrors...Oops. (I did it again..) But nothing serious, so no worries! After Amsterdam Daniel came to visit us. It was nice to have our svedsko here for a while! In may we made one-day trip to Kutna Hora. It was organised from our school and it was free! It was nice:)

I haven't really wrote anything about Athens, where we were in march. It was so nice as well, the weather was like summer-weather in Finland...And those crazy greeks still used something like leather-jackets. I wore my summer-clothes. Cultural differences? But Greece was nice, and greeks as well:) We met Anna and her friends, we ate very well, we went to both beach and to sightseeing. Athens is a nice city, and very varied. I went to swim as well, and oh, I just love the Sea.

Now is the time, when lot of people are going/had gone back home. That's sad and strange.. It means, that this Prague-time is really getting to the end. After one year it's quite strange to understand... But I won't go for it right now, I still have my couple czech friends and group of finnish. These two finnish, Katri and Sanni I will have till the end, because we're interrailing back to Finland! We're leaving Prague 17th of July, and before that my father and my sister will come to visit me (and pick some of my stuff as well..) But interrailing is nice. I will be back home approx. in the end of july, dunno yet the exact date..

Hmm, what I've done? Ok, we had this Vappu, which was nice but hard to explain to non-finnish. Or not so hard, but I won't go for it right now. You can google it I guess..Now we have this midsommer-festival, Juhannus. I should be at the cottage in the middle of the sea right now, buuut... I'm here. And we will have a nice Juhannus here as well, of course. We have a good team.

The weather in Prague is getting better all the time, so basically i'm just hanging outside in some parks or partying. I'm on holiday, which is quite strange. I've been summerworking since I was 14, every summer.. I guess I deserve ( 1 year) holiday by now. I will do my best to enjoy Prague, which isn't that difficult. Here's a lot of different kind of festivals right now, and most of them are free! Which is super, because basically I don't have money at all right now. But parks ar free and beer is cheap, what else do you need? Ok, maybe some friends around you. And I have this all, lucky me.

I miss Finland, and I'm waiting to go back home. Anyway, somehow I don't want to leave Prague. I'm kinda scared... It will be almost one year off from your normal life. How does it feel to go back? Strange I guess. Sad but happy.. Complex, I guess? But I know I will be happy, but I know I will miss Prague. Naturally.
I have still almost one month left, so I don't really have to think about it right now... not yet.

Btw, I got new roomie when Sanni moved to our flat. That's quite nice, and everything has gone well!:) Nicenice. Especially at this time, when you can just hang around with friends.

Ok, I will go to sleep now.. To be ready for Juhannus! Take care puppies.. Pus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti