sunnuntai 30. elokuuta 2009

I'm ok, I guess.

On ollut pienehkö tauko tässä päivittelyssä, mutta eipä tänne mitään kummempia kuulu. Viime lauantaina lähdettiin Nelahozevesiin, missä on mm. Antonín Dvorákin syntymäkoti. Niin ja sitten käytiin myös vähän veneilemässä Vltavalla. Illalla oli sitten ekat isot bileet, juotii vodkaa, tanssittiin koko ilta ja mentii kuudelta nukkumaan. Oli kiva ilta, vaikka täytyy myöntää et sunnuntaina vähän kadutti, nimittäin täytyy myöntää et sunnuntaina Oli vähän heikohko olo. Kyllä se siitä sitten Radioheadiin mennessä helpotti. Keikka oli mahtava btw, oli lämmin kesäilta, tähdet taivaalla ja ihmiset onnellisia.

Maanantai on aina maanantai, ja viime maanantain RASKAS koulupäivä päättyi ekskursioon meidän koulun panimoon. Ei välttämättä olisi kalja maistunu just sillä hetkellä ihan hirmusesti, mutta täytyihän sitä sit maistaa. Jatkettiin iltaa (tai iltapäivää) sit keskenämme tossa nurtsilla. Revittiin huumoria Satun kanssa syöttämälle noille turkinpippureita, ilmeet oli kyllä näkemisen arvoisia:D


Jindrich & Natalia. Jindrich on meidän tämänhetkinen tutor, se vastaa kaikista käytännön järjestelyistä ja pitää meistä vähän huolta muutenkin. Rakastan noita ilmeitä...:D

Torstaina lähdettiin tutustumaan Prahan linnoihin ja St. Vituksen katedraaliin. Onhan ne hienoja rakennuksia, mut koko paikka oli täynnä turisteja ja mua ahdistaa ne. Jotenkin haluan tutustua tommosiin historiallisiin, oikeesti aikoinaan merkittäviin kohteisiin ilman niitä japanilaisia "foto foto" -turisteja. Ja joo, ollaan sitä aika turisteja iteki vielä, mutta...tuntuu että ihmisille tärkeintä on vaan nähdä ne kohteet, koska ne on niitä iänikuisia nähtävyyksiä ja ne nyt vaan kuuluu asiaan. Jotenkin sitä toivois että ihmiset kunnioittaisi vähän enemmän esimerkiksi sitä historiaa mitä ne pitää sisällään. No niin, jo riittää avautuminen eli eteenpäin. Jäätiin sitten ton linnakierroksen jälkee keskustaan, istuttiin Atmospheressä ja tultiin sit kampukselle. Oli kiva ilta, mutta mua on alkanut vaan raivostuttaa tämä iänikuisessa porukassa kulkeminen. Ei ole nimittäin ihan yksinkertasta liikkua 15 hengen porukassa, jossa ihmiset haluaa aivan eri asioita. Ja tietenkään emme voi jakautua, vaan yhdessä on kuljettava paikasta toiseen. HUOH.


Alphonse Muchaa St. Vituksen katedraalissa. Nättiä, nättiä.

AI NIIN! Ostettiin kimpassa pieni grilli, ja ollaan tässä sitten vähän väliä grillailtu. Kivaa, etenki kun täällä on iltasinki vielä semmosta 25 astetta. Eli perjantaina sitten grillailtiin, ja päädyttiin sit lopulta keskustaan pienellä porukalla. Mentiin semmoseen baariin kun Chapeua Rouge, se on semmonen irkun ja kinon yhdistelmä, aika pieni mut kolmessa kerroksessa. Tanssahdeltiin vähäsen, oli maukkaat deejiit ja oltiin "jo" viideltä nukkumassa. Lauantaina mentiin David Cernýn näyttelyyn. Cerný on Prahan tunnetuin ja kiistellyin taiteilija, jonka taideteoksia voi bongailla pitkin kaupunkia. Näyttely oli ajatuksia ja tunteita herättävä, eli siis erittäin toimiva.


- David Cerný

Näyttelyn jälkeen mentiin Petrin Hillin kukkulalle, missä on iso puisto, observatorio ja tsekkiläinen (halpa) kopio Eiffelistä. Sää suosi, joten kavuttiin sitten ihan huipulle asti, mistä oli kyllä aika huikeet näkymät Prahan ylle. Puistossa/kukkulalla oli myös peililabyrintti ja vääristäviä peilejä, jotka on tietenkin aina yhtä hassunhauskoja etenkin jos on edellisenä yönä nukkunut n. 4 tuntia...Henkilökohtainen lempparini puistossa silti oli puutarhat, jotka oli täynnä erivärisiä ruusuja ja lehahtelevia perhosparvia. Aijai <3 href="http://www.facebook.com/photo.php?pid=2217822&id=730564349" id="myphotolink">
No tämmöset oli näkymät sieltä huipulta, vaikka eihän ne nyt kuvassa miltään näytä. Onhan se kaunis kaupunki.


Ja tässä sitten itse torni. Ei se kyllä ihan eiffel ole, mutta koska se on rakennettu kukkulalle, kohoaa se yhtä korkealle.

Ja AI NIIN! vielä toistamiseen, ollaan sitä kämppää nyt katseltu yhdessä Satun, espanjalaisen Lorenan ja semmosen tsekkiläisen Eliskan kanssa. Saa nähdä löydetäänkö niin isoa kämppää että kaikki sais oman huoneen, mutta mutta. I'll keep you posted! Kämpän löytäminen on sitten ensi viikon ohjelmassa:)


Ja niitä ruusuja.

Yritän päivitellä vähän tasasempaan tahtiin ettei kertyis näin paljon kirjotettavaa kerralla, mutta katsotaan miten käy. Nyt viettää leppoisaa sunnuntaita, ajattelin käydä vähän kävelyllä joko keskustassa tai tässä lähitienoilla, aivan yksinäni! :) Sallittakoon se minulle, olen omaa tilaa kaipaava suomalainen.

IN ENGLISH, PLEASE:

Everything is fine here. We've been going around Prague to get to know the city. I've been a little bit homesick nowadays, but I think it's also because of this course. We're going everywhere in a big group, and it's not always so easy...I'd like to have some time to be all by myself, but it's little bit difficult right now. But I think it will be ok soon:) We're trying to find a flat right now with Satu, Lorena and one czech girl but it might be difficult to find a flat for a four people. But we'll see!

2 kommenttia:

  1. teidän koululla on oma panimo?! :) toivottavasti löydätte kivan kämpän. pusuja ja haleja <3

    VastaaPoista
  2. Joo on, tietty:D Toivotaan joo et kämppä löytyy,vähän hankalalta tuntuu kun pitää tsekkiläisilä sivuilta etsiä ettei meitä aivan ryöstetä,mut onneks on paikallisia apuna:) Pusuja ja haleja takaisin kanssa <3

    VastaaPoista